Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti opisuje, kako even-store.com ("stran" ali "Mi") zbira, uporablja in razkriva vaše osebne podatke, ko obiščete ali opravite nakup s spletnega mesta.

Zbiranje osebnih podatkov

Ko obiščete spletno mesto, zbiramo določene informacije o vaši napravi, interakcijo s spletno stranjo in informacije, ki so potrebne za obdelavo nakupov. Lahko zberemo tudi dodatne informacije, če nas kontaktirate za podporo strankam. V tej politiki zasebnosti se sklicujemo na vse informacije, ki lahko edinstveno identificirajo posameznika (vključno z informacijami spodaj) kot "osebni podatki". Za več informacij o tem, kateri osebni podatki zbiramo in zakaj.

Informacije o napravi

  • Primeri zbranih osebnih podatkov: Različica spletnega brskalnika, naslov IP, časovni pas, informacije o piškotkah, katerih spletna mesta ali izdelki, ki jih vidiš, iskati izraze in kako interakcijo s spletno stranjo.
  • Namen zbiranja: Naložite spletno mesto natančno za vas in izvesti analitiko na spletnem mestu, da optimizirate našo spletno stran.
  • Vir zbiranja: Zbrana samodejno, ko dostopate do našega spletnega mesta s piškotki, dnevniki, spletnimi svetilniki, oznakami ali piksli 
  • Razkritje za poslovni namen: Delimo z našim procesorjem Shopify.

Informacije o naročilu

  • Primeri zbranih osebnih podatkov: Ime, naslov za izstavitev računa, naslov za dostavo, informacije o plačilu (vključno s številkami kreditnih kartic , e-poštni naslov in telefonsko številko.
  • Namen zbiranja: Osebne podatke strank obdeluje EVEN d.o.o. v okviru in za namen izvajanja pogodbenih razmerij. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika in v fazi reklamacijskih zahtevkov strank.
  • Vir zbiranja: od vas.
  • Razkritje za poslovni namen: Deljeno z našim procesorjem Shopify

Informacije za podporo strankam

  • Primeri zbranih osebnih podatkov:  Ime, email, številka naročila
  • Namen zbiranja: Zagotoviti podporo strankam.
  • Vir zbiranja: od vas.


Mladoletni.

Spletna stran ni namenjena posameznikom, ki je pod starostjo 10 let. Ne namerno zbiramo osebnih podatkov od otrok. Če ste starš ali skrbnik in verjamete, da je vaš otrok posredoval osebne podatke, nas kontaktirajte na spodnjem naslovu, da zahtevate brisanje.

Email: get@even-store.com

Skupna raba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke delimo s ponudniki storitev, da nam pomagajo zagotoviti naše storitve in izpolniti naše pogodbe z vami, kot je opisano zgoraj. Na primer:

  • Uporabljamo Shopify za delovanje spletne trgovine. Več o tem, kako Shopify uporablja vaše osebne podatke tukaj: https://www.shopify.com/legal/privacy.
  • Vaše osebne podatke lahko delimo, da izpolnjujejemo veljavne zakone in predpise, da se odzovemo na sodni poziv, nalog za preiskavo ali drugo zakonito zahtevo za informacije, ki jih prejmemo, ali kako drugače zaščititimo naše pravice.


Vedenjsko oglaševanje

Kot je opisano zgoraj, uporabljamo vaše osebne podatke, da vam zagotovimo ciljne oglase ali tržne komunikacije, ki vas lahko zanimajo. Na primer:

  • Google Analytics uporabljamo, da nam pomaga razumeti, kako naše stranke uporabljajo spletno mesto. Več o tem, kako Google uporablja vaše osebne podatke tukaj: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Tukaj lahko izberete tudi Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  •  Podatke o vaši uporabi spletnega mesta, nakupov in interakcijo z našimi oglasi na drugih spletnih straneh z našimi oglaševalskimi partnerji: Zbiramo in delimo nekaj teh informacij neposredno z našimi oglaševalskimi partnerji z uporabo piškotkov ali drugih podobnih tehnologij.

Za več informacij o tem, kako ciljno usmerjeno oglaševanje deluje lahko obiščete Izobraževalno stran oglaševanega omrežja ("NAI") http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Lahko se odločite pogledati tudi ciljno oglaševanje z:

Poleg tega se lahko odločite izklopiti iz nekaterih teh storitev, tako da obiščete portal za izklop digitalnega oglaševalskega zavezništva na: http://optout.aboutads.info/.

Z osebnimi podatki

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje naših storitev, ki vključuje: ponudba artiklov za prodajo, predelavo plačil, pošiljanje in izpolnitev vašega naročila, in obveščanje o novih artiklih, storitvah in ponudbah.


Zakonito

V skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov ("GDPR"), če ste rezident evropskega gospodarskega prostora ("EGP"), obdelujemo vaše osebne podatke v skladu z naslednjimi zakonitimi bazami:


  • Vaše soglasje;
  • Izvajanje pogodbe med vami in spletnim mestom;
  • Skladnost z našimi pravnimi obveznostmi;
  • Varovanje vaših vitalnih interesov;
  • Opravljanje naloge, ki se izvaja v javnem interesu;
  • Za naše legitimne interese, ki ne preglasijo vaših temeljnih pravic in svoboščin.

Zadrževanje

Ko oddate naročilo preko spletnega mesta, bomo zadržali vaše osebne podatke za naše zapise, razen če nas in dokler nas ne kontaktirate, da bi izbrisali te informacije. Za več informacij o vaših pravicah izbrisa si oglejte spodnji del besedila "vaše pravice".

Samodejno sprejemanje odločitev

Če ste rezident EGP, imate pravico, da izpodbijate na podlagi avtomatiziranega odločanja (ki vključuje profiliranje), ko to odločanje ima pravni učinek na vas ali kako drugače bistveno vpliva na vas.


Naš procesor Shopify uporablja omejeno avtomatizirano odločanje, da se prepreči goljufije, ki nimajo pravnega ali drugače pomembnega vpliva na vas.

Storitve, ki vključujejo elemente avtomatiziranega odločanja, vključujejo:

  • Začasni denallist IP naslovov, povezanih s ponavljajočimi neuspelimi transakcijami. Ta denilist vztraja pri majhnem številu ur.
  • Začasni denilist kreditnih kartic, povezanih z denarnimi naslovi IP. Ta denilist vztraja za majhno število dni.


Vaše pravice


Gdpr.

Če ste rezident EEA, imate pravico do dostopa osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, do sprememb/popravkov le-teh, ali izbris osebnih podatkov.  Če želite izvajati te pravice, nas kontaktirajte prek spodnjih kontaktnih podatkov:

EMAIL: get@even-store.com

Vaši osebni podatki bodo na začetku obdelani na Irskem in bodo nato preneseni zunaj Evrope za skladiščenje in nadaljnjo predelavo, vključno s Kanado in Združenimi državami. Za več informacij o tem, kako prenosi podatkov izpolnjujejo GDPR, glejte Whitepaper Folify's GDPR: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.


CCPA.

Če ste rezident Kalifornije, imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas (znano kot "pravica do vez"),do tega, da vaše osebne podatke popravimo, posododobimo ali izbrišemo. Če želite izvajati te pravice, nas kontaktirajte prek spodnjih kontaktnih podatkov .

Če želite določiti pooblaščenega zastopnika, da predloži te zahteve v vašem imenu, se obrnite na nas na spodnji naslov.

EMAIL: get@even-store.com

Piškotki

Piškotek je majhna količina informacij, ki jih prenesete v računalnik ali napravo, ko obiščete našo spletno stran. Uporabljamo številne različne piškotke, vključno s funkcionalnimi, nujnimi, oglaševalskimi ali vsebinskimi piškotki. Piškotki omogočajo boljše izkušnje z brskanjem, tako da omogočite spletni strani, da si zapomne vaša dejanja in nastavitve (kot je izbira za prijavo in regijo). To pomeni, da vam ni treba ponovno vnesti teh informacij vsakič, ko se vrnete na spletno mesto ali brskate po eni strani v drugo. Piškotki zagotavljajo tudi informacije o tem, kako ljudje uporabljajo spletno stran, na primer, ali je to prvič obisk ali če so redni obiskovalci.

Za optimizacijo vaših izkušenj in zagotavljanje storitev na naši spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:

Piškotki, potrebni za delovanje trgovine

Ime Funkcija
_ab. Uporablja v zvezi z dostopom do admin.
_secure_sesion_id. Uporablja se v povezavi z navigacijo preko prodajalne.
košarica V povezavi z nakupovalno košarico.
Cart_sig. V povezavi z blagajno.
Cart_ts. V povezavi z blagajno.
Checkout_token. V povezavi z blagajno.
Secret V povezavi z blagajno.
Secure_Customer_sig. Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.
StoreFront_Digest. Uporablja se v povezavi s prijavo stranke.
_Shopify_u. Za lažje posodabljanje informacij o računu stranke.
virtooal_session_id2 Uporablja se za uporabo aplikacije na strani.

Poročanje in analitika

Ime Funkcija
_tracking_consent. Nastavitve sledenja.
_Ciljna stran Strani za pristajanje
_ORIG_REFERRER. Strani za pristajanje
_S. Funtify Analytics.
_SHOPIFY_FS. Funtify Analytics.
_shopify_s. Funtify Analytics.
_SHOPIFY_SA_P. Funtify Analytics v zvezi s trženjem in napotitvami.
_shopify_sa_t. Funtify Analytics v zvezi s trženjem in napotitvami.
_Shopify_y. Funtify Analytics.
_y. Funtify Analytics.
_ga Google analitika
_gcl_au Google
_fbp Facebook
__kla_id Klaviyo


Dolžina časa, ko piškotek ostane v računalniku ali mobilni napravi, je odvisna od tega, ali gre za "trajni" ali "sejni" piškotek. Sejni piškotki trajajo, dokler ne prenehate brskati in trajni piškotki trajajo, dokler ne potečejo ali se izbrišejo. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, je obstojna in se bo iztekla med 30 minutami in dvema letoma od datuma, ko so preneseni v vašo napravo.

Piškotke lahko nadzirate in upravljate na različne načine. Upoštevajte, da lahko odstranjevanje ali blokiranje piškotkov negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo, deli naše spletne strani pa morda ne bodo več popolnoma dostopni.

Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke, lahko pa izberete, ali boste piškotke sprejemali prek kontrolnikov brskalnika, ki jih pogosto najdete v meniju »Orodja« ali »Nastavitve«. Če želite več informacij o spreminjanju nastavitev brskalnika ali blokiranju, upravljanju ali filtriranju piškotkov, lahko najdete v datoteki pomoči brskalnika ali na spletnih mestih, kot so www.allaboutcookies.org.

Poleg tega upoštevajte, da blokiranje piškotkov morda ne bo popolnoma preprečilo, kako delimo informacije s tretjimi osebami, kot so naši oglaševalski partnerji. Če želite uveljavljati svoje pravice ali izvedeti določene uporabe vaših podatkov s strani teh strank, upoštevajte navodila v zgornjem razdelku "Vedenjsko oglaševanje".

Ne sledi

Upoštevajte, da ker ni doslednega razumevanja industrije, kako odgovoriti na signale »Ne sledi« ne spreminjamo naših praks zbiranja podatkov in uporabe, ko zaznamo tak signal iz vašega brskalnika.

Spremembe

To politiko zasebnosti lahko od časa do časa posodobimo, da bi na primer odražali spremembe naših praks ali iz drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov.

Stik

Za več informacij o naših praksah zasebnosti, če imate vprašanja ali če želite narediti pritožbo, nas kontaktirajte po e-pošti na get@even-store.com ali po pošti z uporabo spodnjih podatkov:

EVEN d.o.o., Cesta 30. avgusta 4, 1260 Ljubljana Polje , Slovenija

Nazadnje posodobljeno: 2.1.2022

Če niste zadovoljni z našim odgovorom na vašo pritožbo, imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem organu za varstvo podatkov. Z lokalnim organom za varstvo podatkov ali našim nadzornim organom: 

Informacijski pooblaščenec

Dunajska cesta 22

1000 Ljubljana, Slovenija